Site icon elektromanyetix

3D Yazıcı Aşırı Isınma Sorunu (Aşırı Erime)

3D Yazıcı Aşırı Isınma Sorunu

3D Yazıcı Aşırı Isınma Sorunu

3D Yazıcı Aşırı Isınma Sorunu. Ekstrüderinizden çıkan plastik, 190 ila 240 santigrat derece arasında olabilir. Plastik hala sıcakken, bükülebilir ve kolayca farklı şekillere dönüştürülebilir. Ancak, soğudukça, hızla katılaşır ve şeklini korur. Sıcaklık ve soğutma arasında doğru dengeye ulaşmanız gerekir, böylece plastiğiniz nozuldan serbestçe akabilir, ancak 3D baskılı parçanızın tam boyutlarını korumak için hızlı bir şekilde katılaşabilir. Bu denge sağlanamadığı takdirde, size parçanın dış olarak kesin ve istediğiniz gibi tanımlı olmayan bazı baskı kalitesi sorunları fark etmeye başlayabilir. Yukarıdaki görüntüde görebileceğiniz gibi, parçanın uç kısmında ekstrüde edilen filaman, şeklini korumak için yeterince hızlı soğumadı. Aşağıdaki bölüm, aşırı ısınma ve bunların nasıl önlenebileceğine ilişkin yaygın görülen bazı nedenleri inceleyecektir.

Yetersiz Soğutma

Aşırı ısınmanın en yaygın nedeni, plastiğin yeterince hızlı soğutulmamasıdır. Bu olduğunda, sıcak plastik yavaşça soğudukça şekilleri değiştirmekte özgürdür. Birçok plastik için, basıldıktan sonra şekil değiştirmelerini önlemek için katmanları hızlıca soğutmak daha iyidir. Yazıcınız bir soğutma fanı içeriyorsa, plastiği daha hızlı soğutmak için fanın gücünü artırmayı deneyin. Bu ek soğutma, plastiğin şeklini korumasına yardımcı olacaktır. Yazıcınız entegre bir soğutma fanı içermiyorsa, bir fan takmayı veya katmanları daha hızlı soğutmak için küçük bir el tipi fan kullanmayı deneyebilirsiniz.

Çok Yüksek Sıcaklıkya Yazdırma

Zaten bir soğutma fanı kullanıyorsanız ve hala bu sorunu görüyorsanız, daha düşük bir sıcaklıkta yazdırmayı deneyebilirsiniz. Plastik daha düşük bir sıcaklıkta ekstrüde edilirse, daha hızlı katılaşabilir ve şeklini koruyabilir. Yardımcı olup olmadığını görmek için baskı sıcaklığını 5-10 derece düşürmeyi deneyin. Sıcaklığı çok fazla düşürmemek için dikkatli olun, aksi taktirde plastik, memenizdeki küçük açıklıktan dışarıya çekilecek kadar sıcak olmayabilir.

Çok Hızlı Yazdırma

Her katmanı çok hızlı bir şekilde yazdırıyorsanız, bir sonraki sıcak katman, katmanının üzerine yerleştirilmeye başlamadan önce önceki katmanın düzgün şekilde soğuması için yeterli süreye izin vermeyebilirsiniz. Bu, özellikle her bir katmanın yazdırmak için birkaç saniye gerektirdiği çok küçük parçalar için önemlidir. Bir soğutma fanı ile bile, katmanın katılaşması için yeterli zaman sağladığınızdan emin olmak için bu küçük katmanlar için baskı hızını azaltmanız gerekebilir.

Dilimleme yazılımlarında tam olarak bunu yapmak için bir seçenek içerir. “Hız Geçersiz Kılma” gibi bir bölüm göreceksiniz. Bu bölüm, soğuma ve soğumaya yetecek kadar zamana sahip olduklarından emin olmak için küçük katmanların baskı hızını otomatik olarak yavaşlatmak için kullanılır. Bir sonraki katmanı yazdırmadan önce. Örneğin, yazılımın baskı hızını 15 saniyeden az süren katmanların baskı hızını ayarlamasına izin verirseniz, program bu küçük katmanlar için yazdırma hızını otomatik olarak yavaşlatacaktır. Bu aşırı ısınma sorunları ile mücadele için hayati bir özellik.

Herşey Başarısız Olduğunda Aynı Anda Birden Çok Parça Yazdırın

Yukarıdaki 3 maddeyi daha önce denediyseniz ve hala yeterli soğutma sorununu yaşıyorsanız, deneyebileceğiniz bir şey daha var. Yazdırmaya çalıştığınız parçanın bir kopyasını oluşturun veya aynı anda basılabilen ikinci bir nesneyi içe aktarın. İki nesneyi aynı anda basarak, her bir parça için daha fazla soğutma süresi sağlayabilirsiniz. Sıcak nozülün, ikinci parçanın basılması için ilk platformun soğuması için kısa bir rahatlama sağlayan farklı bir yere inşa platformuna gitmesi gerekecektir. Bu, aşırı ısınma sorunlarını gidermek için basit ama çok etkili bir stratejidir.

Exit mobile version