Site icon elektromanyetix

3D Yazıcı Baskı Üst Yüzeyinde Belirgin İzler

3D Yazıcı Baskı Üst Yüzeyinde Belirgin İzler

3D baskının faydalarından biri, her parçanın bir kerede bir katman oluşturmasıdır. Bu, her bir ayrı katman için, parçanın hala aşağıdan inşa edildiği için, baskı yatağınızın herhangi bir bölümüne serbestçe geçebileceği anlamına gelir. Bu, çok hızlı yazdırma süreleri sağlarken, önceden basılmış bir katmanın üstünde hareket ettiğinde nozulun bir işaret bıraktığını görebilirsiniz. Bu genellikle parçanızın en üst katı katmanlarında görülür. Bu izler ve şekiller, nozul yeni bir yere taşınmaya çalıştığında ortaya çıkar, ancak önceden basılmış plastik arasında sürüklenmeye başlar. Aşağıdaki bölüm bunun için çeşitli olası nedenleri araştıracak ve bunun olmasını önlemek için hangi ayarların yapılabileceği konusunda öneriler sunacaktır.

Aşırı Ekstrüzyon Sorunu

Doğrulamanız gereken ilk şeylerden biri, fazla plastik kalıplamadığınızdır. Çok fazla plastik çıkarırsanız, her katman amaçlanandan biraz daha kalın olacaktır. Bu, nozulun her bir katman boyunca hareket etmeye çalıştığı zaman, fazla plastikten bazılarını sürükleyebileceği anlamına gelir. Başka herhangi bir ayara bakmadan önce, fazla plastik kalıplamadığınızdan emin olmalısınız. Daha fazla ayrıntı için lütfen “Aşırı Ekstrüzyon Sorunu” bölümünü okuyun.

Yükselme (Z ekseni) – (Z Lift)

Doğru miktarda plastik eklediğinizi biliyorsunuz, ancak hala üst yüzeyiniz boyunca sürüklenen meme ile ilgili sorun yaşıyorsanız, Dilimleyici programınızda dikey kaldırma ayarlarına bakmalısınız. Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, nozülün, yeni bir konuma taşınmadan önce önceden yazdırılmış katmanın üzerinde belirli bir mesafeyi kaldırmasına neden olur. Son konumuna geldiğinde, nozul baskıya hazırlanmak için aşağı inecektir. Yüksek bir yükseklikte hareket ederek, bu, baskınızın üst yüzeyindeki nozul çiziklerinden kaçınabilir. Örneğin, 0,5 mm girerseniz, nozul her zaman yeni bir yere taşınmadan önce 0,5 mm yukarı çıkacaktır. Lütfen bu dikey kaldırma(Z-Lift) işleminin yalnızca nozulun geri çekilmesi durumunda gerçekleşeceğini unutmayın. Yazıcının yaptığı her hareket için bir geri çekilmenin yapıldığından emin olmak istiyorsanız, Gelişmiş sekmesine tıklayın ve “Yalnızca açık alanları geçerken geri çekilmeyi” ve “Geri çekilme için minimum seyahat” öğesinin devre dışı olduğundan emin olun.

Exit mobile version