Site icon elektromanyetix

LilyPad Arduino SimpleSnap

LilyPad Arduino SimpleSnap

LilyPad Arduino SimpleSnap, modüler olan ve demonte edilebilen veya parçalanabilen LilyPad ile e-tekstil projeleri oluşturmanın yeni ve kolay bir yoludur. SimpleSnap dahili bir şarj edilebilir Lityum Polimer pil ve dişi geçmeli konektörler içerir.

LilyPad Arduino SimpleSnap , giyilebilir cihazlar ve e-tekstiller için tasarlanmış bir mikro denetleyici karttır. LilyPad Arduino Simple’a benzemektedir, ancak dahili bir lityum polimer piline sahiptir ve geçiş deliklerinin yerine iletken çıtçıtlara sahiptir. Projenizdeki eşleşen snaps’ları kullanarak, LilyPad’i güvenli bir şekilde sabitleyebilirsiniz, ancak projenizi yıkamak veya başka bir projeye taşımak için onu çıkarabilirsiniz. LilyPad SimpleSnap’in giriş / çıkış için 9 iğnesi vardır. Ek olarak, batarya için dahili şarj devresine sahiptir. Yönetim kurulu ATmega328 dayanmaktadır.

LilyPad Arduino SimpleSnap, Leah Buechley ve SparkFun Electronics tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Teknik Özellikler

Mikrodenetleyici ATmega328
Çalışma gerilimi 2,7-5,5 V
Giriş gerilimi 2,7-5,5 V
Dijital I / O Pimleri 9
PWM Kanalları 5
Analog Giriş Kanalları 4
I / O Pimi başına DC Akım 40 mA
Flash Bellek 32 KB (2 KB, bootloader tarafından kullanılıyor)
SRAM 2 KB
EEPROM 1 KB
Saat hızı 8 MHz

Uyarı: LilyPad Arduino’ya 5,5 volttan fazla güç vermeyin.

Güç

Kart, yerleşik anahtarla açılıp kapatılabilir. Kart bir FTDI adaptöründen çıkarıldığında ve dahili aküsüyle çalıştırıldığında, anahtar panoyu açar ve kapatır; ON konumundayken, mikrodenetleyici güç alır ve kart çalışır ve anahtar KAPALI pozisyonundayken mikro denetleyici güç almaz. Kart bir FTDI adaptörü ile beslendiğinde, kart sürekli olarak kalır; ON konumundayken, mikrodenetleyici aküden güç alır ve anahtar KAPALI pozisyonda iken mikrodenetleyici FTDI adaptöründen güç alır.

Lilypad SimpleSnap’ın dahili lityum polimer pili, kartın ana güç kaynağıdır. Kartta bir MCP73831 LiPo pil şarj çipi bulunur. Kart bir FTDI bağlantısına bağlıysa, FTDI gücü pili şarj eder. Bu, güç anahtarının konumu ne olursa olsun doğrudur. Pil şarj edilirken anahtara bitişik LED yanar. Pil tamamen şarj olduğunda şarj otomatik olarak duracaktır.

Akü şarj devresi nedeniyle, FTDI konektörü üzerinden bir bluetooth modemi gibi bileşenlere güç vermek mümkün değildir.

Programlama

LilyPad SimpleSnap, Arduino Arduino Yazılımı (IDE) ile programlanabilir. Araçlar> Forum menüsünden “LilyPad Arduino” yu seçin. Ayrıntılar için LilyPad Arduino Başlangıç ​​Kılavuzu’na bakın .

LilyPad Arduino SimpleSnap üzerindeki ATmega328, Arduino yazılımı ile yeni bir kod yükleyebilmenizi sağlayan bootloader ile önyükleniyor.

LilyPad SimpleSnap’in yerleşik bir USBSerial adaptörü veya USB konektörü yoktur. Kartı programlamak için, USBSerial Light Adapter gibi bir FTDI uyumlu adaptör kullanmanız gerekecektir.

Girişler ve Çıkışlar

LilyPad SimpleSnap’in LilyPad Arduino Ana Kartından daha az girişi ve çıkışı var. SimpleSnap kartında toplamda 9 I / O pin, + 5VDC için bir açık pin ve bir adet pin için yer vardır.

LilyPad Arduino SimpleSnap üzerindeki 9 adet dijital I / O pininin her biri pinMode() , digitalWrite() ve digitalRead() işlevlerini kullanarak bir giriş veya çıkış olarak kullanılabilir. 3,3V voltta çalışırlar. Her bir pim maksimum 40 mA sağlayabilir veya alabilir ve 20 kOhms’lik bir dahili çekme direncine (varsayılan olarak kesilir) sahip olabilir. Ek olarak, bazı pimler özel işlevlere sahiptir:

Otomatik (Yazılım) Sıfırlama ve Önyükleyici Başlatma

Bir yükleme işleminden önce sıfırlama düğmesine fiziksel olarak basmak yerine LilyPad SimpleSnap Arduino, bağlı bir bilgisayarda çalışan yazılım tarafından sıfırlanmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bootloader ayrıca LilyPad Arduino SimpleSnap üzerindeki sıfırlama düğmesine basılarak başlatılabilir.

LilyPad Arduino SimpleSnap’ın sıfırlama işleminden dolayı, Arduino yazılımının yüklemeden önce sıfırlamayı başlatmasına izin vermek en iyisidir. Yazılım kartı sıfırlayamazsa, sıfırlama düğmesine basarak önyükleyiciyi her zaman başlatabilirsiniz.

Fiziksel özellikler

LilyPad Arduino SimpleSnap, çapı yaklaşık 50mm (2 “) olan bir daire olup, PCB .8mm (1/32”) kalınlığındadır (yaklaşık 3mm (1/8 “), elektroniklerin takılı olduğu yerlerdir).

Yıkanabilirlik

Dahili batarya nedeniyle LilyPad Arduino SimpleSnap’ı yıkayamazsınız. Yaparsan tahta ve bataryayı mahveder. Bunun yerine, LilyPad’ı projenizin geri kalanını dikkatli bir şekilde el yıkamadan önce ayırmalısınız.

Kaynak:arduino.cc

Exit mobile version