Arduino LED Çubuk Grafiği
Arduino LED Çubuk Grafiği. Çubuk grafik – bir ses göstergesinde gördüğünüz gibi bir çizgi içindeki bir dizi LED , analog sensörler için ortak bir donanım ekranıdır. Üst üste bir dizi LED’den , bir potansiyometre gibi bir analog girişten ve aralarında küçük bir koddan oluşur. Çok LED çubuk grafik ekranlarını bu gibi oldukça ucuza satın alabilirsiniz. Bu eğitici, bir dizi LED’in üst üste nasıl kontrol edileceğini gösterir, ancak herhangi bir dijital çıkış serisine uygulanabilir.
Bu eğitimde, Loop ve Arrays eğiticisinin yanı sıra Analog Input öğreticisi de bulunmaktadır.
Donanım
- Arduino veya Genuino
- LED çubuk grafik ekran veya 10 adet LED
- Potansiyometre
- 10 adet 220 ohm direnç
- bağlantı telleri
- breadboard
“Arduino UNO, elektronik ve kodlamaya başlamak için en iyi tahtadır. Bu, platformla birlikte çalıştığınız ilk deneyiminizse, Arduino UNO, denemelere başlayabileceğiniz en iyi seçimdir. UNO, tüm Arduino ailesinin en çok kullanılan ve içeriği bulunan kartıdır.
Arduino Uno, ATmega328P tabanlı bir mikro denetleyici karttır. 14 adet dijital giriş / çıkış pini (6’sı PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 6 analog giriş, 16 MHz kristali, bir USB bağlantısı, bir güç girişi, bir ICSP başlığı ve bir sıfırlama düğmesi vardır. Mikrodenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; Başlamak için bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağlayın ya da AC-DC adaptörü ya da pille çalıştırın. UNO’yu, yanlış bir şey yapmadan çok fazla endişe etmeden tamir edebilir, en kötü durum senaryosunu değiştirebilirsiniz. Birkaç dolara çip alır ve tekrar kullanabilirsiniz.”
Devre
Kod
Kroki böyle çalışır: önce girişi okursunuz. Giriş değerini çıkış aralığına eşleştirirsiniz, bu durumda on LED . Ardından, çıktıların üzerinde yinelemek için bir döngü oluşturuyorsunuz. Dizideki çıkışın numarası eşlenen giriş aralığından daha düşükse, onu açarsınız. Değilse, kapatırsınız.
/* LED çubuk grafiği Bir analog sensörün değerine bağlı olarak bir dizi LED'i açar. Bu, çubuk grafik görüntüsü oluşturmanın basit bir yoludur. Bu grafik 10 kullanıyor olsa da LED'ler, LED sayısını ve içindeki pinleri değiştirerek herhangi bir sayıyı kullanabilirsiniz. dizi. Bu yöntem, bağlı olan herhangi bir dijital çıkış serisini kontrol etmek için kullanılabilir bir analog girişte. Devre: - 2'den 11'e kadar olan pinlerden toprağa kadar LED'ler oluşturuldu 4 Eyl 2010 Tom Igoe tarafından Bu örnek kod kamu malıdır. http://www.arduino.cc/en/Tutorial/BarGraph */ // bu sabitler değişmeyecek: const int analogPin = A0; // potansiyometrenin bağlı olduğu pin const int ledCount = 10; // çubuk grafiğindeki LED sayısı int ledPins[] = { 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 }; // LED'lerin eklendiği bir dizi pin numarası void setup() { // pin dizisinin üzerine gelin ve hepsini çıkışa ayarlayın: for (int thisLed = 0; thisLed < ledCount; thisLed++) { pinMode(ledPins[thisLed], OUTPUT); } } void loop() { // potansiyometreyi okuyun: int sensorReading = analogRead(analogPin); // sonucu, 0'dan LED'lere kadar olan bir aralık ile eşleştirin: int ledLevel = map(sensorReading, 0, 1023, 0, ledCount); // LED dizisi üzerinde döngü: for (int thisLed = 0; thisLed < ledCount; thisLed++) { // dizi elemanının indeksi ledLevel'den küçükse, // bu öğe için pimi şu şekilde aç: if (thisLed < ledLevel) { digitalWrite(ledPins[thisLed], HIGH); } // ledLevel'den daha yüksek olan tüm pinleri kapatın: else { digitalWrite(ledPins[thisLed], LOW); } } }
Kaynak:arduino.cc