Arduino Nedir ? – Ne Amaçla Kullanılır?

0
636
Okunma

Arduino Nedir

Arduino Nedir? Arduino’nun kendi orjinal sitesinde açıklaması şu şekildedir:

Arduino Nedir ?

Arduino, kullanımı kolay bir donanım ve yazılımı temel alan bir açık kaynak elektronik platformudur. Arduino kartları, bir sensördeki ışık, bir düğme üzerindeki bir parmak veya bir Twitter mesajı gibi girdileri okuyabiliyor ve bir çıktı haline getiriyor – bir motoru çalıştırıyor, bir LED’i açıyor, çevrimiçi bir şey yayınlıyor. Kart üzerindeki mikro denetleyiciye bir dizi yönerge göndererek ne yapmanız gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, Arduino programlama dili (Kablolama temelli) ve Arduino Yazılımı (IDE), İşleme temel alınarak kullanılır.

Yıllar boyunca Arduino, günlük nesnelerden karmaşık bilimsel araçlara kadar binlerce projenin beyni olmuştur. Öğrenciler, hobiler, sanatçılar, programcılar ve profesyoneller gibi dünya çapında bir yapımcı topluluğunun bu açık kaynak platformu etrafında toplanmış olması, katkılarından dolayı yeni başlayanlara ve uzmanlara yardımcı olabilecek inanılmaz miktarda erişilebilir bilgi toplamıştır. Arduino, elektronik ve programlamaya zemin hazırlayamayan öğrencilere yönelik hızlı prototipleme için kolay bir araç olarak Interaction “Design Institute Ivrea”da doğdu.


Arduino kartı daha geniş bir topluluğa ulaştığında yeni ihtiyaçlara ve zorluklara adapte olmak için değişmeye başladı, basit 8 bitlik kartlardan IoT uygulamaları, giyilebilir, 3D yazdırma ve gömülü ortamlar için farklılaştırıldı. Tüm Arduino kartları tamamen açık kaynak, kullanıcıları bağımsız olarak inşa etmeye ve nihayetinde kendi özel ihtiyaçlarına göre uyarlama yetkisi vermektedir. Yazılım da açık kaynaktır ve dünya çapındaki kullanıcıların katkılarıyla büyümektedir.

Neden Arduino ?

Arduino, basit ve erişilebilir kullanıcı deneyimi sayesinde binlerce farklı proje ve uygulamada kullanılmaya başlandı. Arduino yazılımı, yeni başlayanlar için kullanımı kolay, aynı zamanda gelişmiş kullanıcılar için esnektir.

Mac, Windows ve Linux’ta çalışır. Öğretmenler ve öğrenciler onu düşük maliyetli bilimsel araçlar oluşturmak için, kimya ve fizik ilkelerini ispatlamak için kullanır veya robotik ve programlamaya başlamak için kullanırlar.

Tasarımcılar ve mimarlar etkileşimli prototipler, müzisyenler ve sanatçılar kurulumlar için ve yeni müzik aletleri ile deneme yapmak için kullanıyorlar. Maketçiler, elbette bunu Maker Faire’de sergilenen birçok projeyi oluşturmak için kullanıyorlar. Arduino, yeni şeyler öğrenmek için önemli bir araçtır.

Çocuklar, hobiler, sanatçılar, programcılar, bir kitin adım adım talimatlarını izleyerek veya Arduino topluluğunun diğer üyeleriyle online olarak fikir paylaşarak faydalanmaya başlayabilir.

Fiziksel hesaplama için kullanılabilen diğer birçok mikro denetleyici ve mikro denetleyici platformu vardır. Parallax Basic Stamp, Netmedia’nın BX-24, Phidgets, MIT’in Handyboard ve diğerleri benzer işlevsellik sunuyor. Bu araçların tümü, mikro denetleyici programlamanın dağınık ayrıntılarını alır ve kullanımı kolay bir paketle tamamlar. Arduino, aynı zamanda mikro denetleyicilerle çalışma sürecini basitleştirir, ancak öğretmenler, öğrenciler ve ilgi duyan amatörler için diğer sistemlere göre bir avantaj sağlar:

Avantajlar:

  • Ucuz – Arduino panoları diğer mikro denetleyici platformlarına kıyasla nispeten ucuzdur. Arduino modülünün en ucuz versiyonu elle monte edilebilir ve önceden monte edilmiş Arduino modülleri bile 50 dolardan daha düşük maliyetlidir.
  • Çapraz platform – Arduino Yazılımı (IDE), Windows, Macintosh OSX ve Linux işletim sistemlerinde çalışır. Çoğu mikrodenetleyici sistemi Windows ile sınırlıdır. Basit, net programlama ortamı – Arduino Yazılımı (IDE), yeni başlayanlar için kullanımı kolay, aynı zamanda gelişmiş kullanıcılar için de avantajlı olabilmeleri için esnektir. Öğretmenler için, elverişli biçimde İşleme programlama ortamına dayanır, bu nedenle bu ortamda programlamayı öğrenen öğrenciler Arduino IDE’nin nasıl çalıştığına aşina olacaklar.
  • Açık kaynak ve genişletilebilir yazılım – Arduino yazılımı, deneyimli programcılar tarafından geliştirmeye açık kaynaklı araçlar olarak yayınlanır. Dil C ++ kütüphaneleri vasıtasıyla genişletilebilir ve teknik ayrıntıları anlamayı isteyen insanlar Arduino’dan temel aldığı AVR C programlama diline geçiş yapabilir. Benzer şekilde, isterseniz, doğrudan Arduino programlarınıza AVR-C kodu ekleyebilirsiniz.
  • Açık kaynak ve genişletilebilir donanım – Arduino kartlarının planları bir “Creative Commons” lisansı altında yayınlanır, bu nedenle deneyimli devre tasarımcıları modülün kendi sürümünü oluşturabilir, genişletip geliştirirler. Nispeten deneyimsiz kullanıcılar bile modülün nasıl çalıştığını anlamak ve paradan tasarruf etmek için bread board sürümünü oluşturabilir.

 

Kaynak:https://www.arduino.cc/

.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.