Site icon elektromanyetix

Arduino Bare Minumum (Temel Kod)

Bare Minumum (Temel Kod)

Bare Minumum (Temel Kod)

Bare Minumum (Temel Kod) yani bu örnek, Arduino Yazılımında (IDE) düzgün bir şekilde derlenecek bir program için gereken minimum kod kodunu içerir: setup() yöntemi ve loop() yöntemi.

Gerekli Donanımlar

Arduino Uno, ATmega328P tabanlı bir mikro denetleyici karttır. 14 adet dijital giriş / çıkış pini (6’sı PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 6 analog giriş, 16 MHz kristali, bir USB bağlantısı, bir güç girişi, bir ICSP başlığı ve bir sıfırlama düğmesi vardır. Mikrodenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; Başlamak için bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağlayın ya da AC-DC adaptörü ya da pille çalıştırın. UNO’yu, yanlış bir şey yapmadan çok fazla endişe etmeden tamir edebilir, en kötü durum senaryosunu değiştirebilirsiniz. Birkaç dolara çip alır ve tekrar kullanabilirsiniz.”

Devre

Bu örnek için sadece Arduino veya Genuino Board’unuza ihtiyaç vardır.

Kod

Bir çizim başladığında setup() işlevi çağrılır. Değişkenleri başlatmak için kullanın, pin modları, kütüphaneleri kullanmaya başlayın, vb. Kurulum fonksiyonu, her açılıştan veya kartın sıfırlanmasından sonra sadece bir kez çalışır.

setup() işlevini oluşturduktan sonra, loop() işlevi tam olarak adından da anlaşılır ve programın değiştikçe değişmesine ve yanıt vermesine izin vererek arka arkaya döngü yapar. Taslağınızın loop() bölümündeki kod, kartı etkin bir şekilde kontrol etmek için kullanılır.

Aşağıdaki kod aslında hiçbir şey yapmaz, ancak bu yapı, kendi çiziminize başlamanız için kopyalama ve yapıştırma işlemlerinde kullanışlıdır. Ayrıca kodunuzda nasıl yorum yapacağınızı gösterir.

İki eğik çizgi (//) ile başlayan herhangi bir satır derleyici tarafından okunmayacaktır, böylece istediğiniz herhangi bir şeyi yazabilirsiniz. İki eğik çizgi, yorumları aynı satırda tutmak için işlevsel koddan sonra yerleştirilebilir. Kodunuzu bu şekilde yorumlamak, hem kendinize hem de başkalarına, programınızın adım adım nasıl çalıştığını açıklamada özellikle yardımcı olabilir.

void setup ( ) {
// kurulum kodunu buraya bir kez çalıştırmak için buraya yerleştirin:

}

void loop ( ) {
// Ana kodunuzu tekrar tekrar çalıştırmak için buraya koyun:

}

Kaynak:arduino.cc

Exit mobile version