Site icon elektromanyetix

Paul Karrer Kimdir ? Paul Karrer Hayatı

Paul Karrer

Anne ve babası Paul Karrer ve Julie Lerch, İsviçre vatandaşları ve o Wildegg ve 1908 yılında mensubu Lenzburg,  Aarau, dilbilgisi okulda onun erken eğitim aldı, 1892 yılında ailesiyle birlikte İsviçre’ye döndü.

Profesör Alfred Werner altında Zürih Üniversitesi’nde ve doktorasını kazandıktan sonra kimya okudu. 1911 yılında, o Kimya Enstitüsü asistanı olarak bir yıl daha geçirdi. 1912 yılında Georg Speyer Haus, Frankfurt am Main, Paul Ehrlich, kimyager olarak bir yazı aldı, altı yıl sonra, Zürih Üniversitesi’nde okuyucu olarak yaptığı seçim Frankfurt bıraktı. 1919 yılında Kimya ve Kimya Enstitüsü Müdürü Profesör oldu.

Onun en önemli çalışması, özellikle ilgili bitki pigmentleri ve sarı karotenoid. Karotenoidlerin kimyasal yapısı nedenlerine açıklık sorumlu oldu ve o da doğru anayasal formül kurulması, bu alanda yaptığı çalışmalar, 1930 yılında bu maddelerin bazı vitamin içine A. hayvan vücut dönüştürülmüş olduğunu gösterdi -karoten, A vitamini baş habercisi, bu, bir vitamin ya da provitamin yapısı kurulmuş olduğunu ilk kez, A vitamini kendisi yapısını açıklama da yol açtı.

Daha sonra Albert von Szent-Györgyi askorbik asit (C vitamini) atfedilen yapısını doğruladı ve B2 vitamini ve E alanları içine yaptığı araştırmalar genişletilmiş. Flavinler kimya yaptığı önemli katkılar lactoflavin aslında B2 vitamini olduğu düşünülen kompleksin parçası olarak belirlenmesi açtı.

Vitaminler

Profesör Karrer özellikle vitamin A, B2, C, E ve K, ko-enzimler, karotenoidler ve diğer bitki pigmentleri, kürar ve diğer alkoloidler, amino asitler, karbonhidratlar ve organik ilişkin çeşitli alanlarda organik kimya, 1.000 ‘in üzerinde bilimsel makale yayınladı -arsenik bileşikleri. Onun Lehrbuch der Organischen Chemie (1930), 13 sürümleri geçti ve İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Lehçe ve Japonca içine tam olarak tercüme edilmiştir. Karotenoidler Onun monografi (1948), aynı zamanda İngilizceye de tercüme edilmiştir.

Karrer 14. Uluslararası Kongresi (Zürih, 1955) Temel ve Uygulamalı Kimya Başkanı oldu. Avrupa ve Amerika’da üniversiteler fahri doktora derecesi aldı; Dr.med içermektedir. Basel, Breslau, Lozan ve Zürih; Doktora Lyons, Paris, Sofya, Londra, Torino, Brüksel ve Rio de Janeiro ve Dr.Pharm. Madrid ve Strasbourg. O Marcel Benoist Ödülü ve Cannizzaro Ödülü verildi ve o dünya çapında birçok kimyasal ve biyokimyasal toplumların tam bir üyesi ya da, onursal, ilgili veya ortak üyesi olmuştur.

Royal Society (Londra), Ulusal Bilim Akademisi (Washington), Kraliyet Bilimler Akademisi (Stockholm), National Academy (Roma), Belçika Kraliyet Akademisi; Hint Bilim Akademisi Bu Academie des Sciences (Paris) Hollanda Kraliyet Bilimler Akademisi, Kimyasal Dernekleri ve İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hindistan ve Avusturya.

Karrer Helena Froelich 1914 yılında evlendi. Onlar iki oğlu var.
Paul Karrer 18 Haziran 1971 tarihinde öldü.

Kaynak: Nobel anlatım, Kimya 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1966

Exit mobile version