Arduino Tuşlarla Fare Uygulaması
Arduino Tuşlarla Fare Uygulaması. Bu örnek, Fare ve Klavye kitaplıklarının birlikte kullanımını göstermektedir. Beş anlık anahtar, imleciniz için yön düğmeleri olarak işlev görür. Bir düğmeye basıldığında, ekranınızdaki imleç hareket edecek ve yön ile ilişkili mektuba karşılık gelen bir tuşa basma bilgisayara gönderilecektir. Leonardo, Micro veya Due programlanmış ve kablolu hale getirildikten sonra, sonuçları görmek için favori metin düzenleyicinizi açın.
Not: Fare ve Klavye kitaplığı işlevlerini kullandığınızda, Arduino bilgisayarınızın imlecini devralır! Bu işlevle bir çizim çalıştırırken bilgisayarınızın denetimini kaybetmemenizi sağlamak için, Mouse.move () öğesini çağırmadan önce bir denetleyici ayarladığınızdan emin olun.
Arduino Tuşlarla Fare Uygulaması
Donanım
- Arduino Leonardo, Arduino Micro veya Arduino Due
- 5 adet basmalı buton
- 5 adet 10k ohm dirençler
- bağlantı telleri
- breadboard
Gerekli Yazılım
- Herhangi bir metin editörü
Devre
Düğmelerin bir ucunu karttaki 2, 3, 4, 5 ve 6 iğnelerine takın. Diğer ucunu + 5V’a takın. Dirençler, anahtarlar için şasiye bir referans vererek, aşağı çekme olarak kullanın. Onları tahtaya bağlayan pimden toprağa takın.
Kartınızı programladıktan sonra, USB kablosunu çıkarın ve bir metin düzenleyici açın. Kartınızı bilgisayarınıza bağlayın ve imleci hareket ettirirken belgeye yazmak için düğmelere basın.
Kod
/* KeyboardAndMouseControl Bir Arduino Leonardo, Micro veya Due üzerinde beş butondan fareyi kontrol eder. Donanım: - D2, D3, D4, D5, D6'ya takılı beş düğme Fare hareketi her zaman görelidir. Bu taslak dört butonu okur ve farenin hareketini ayarlamak için bunları kullanır. UYARI: Mouse.move () komutunu kullandığınızda, Arduino sizin fare! Fare komutlarını kullanmadan önce kontrolünüz olduğundan emin olun. oluşturuldu 15 Mar 2012 modifiye 27 Mar 2012 Tom Igoe tarafından Bu örnek kod kamu malıdır. http://www.arduino.cc/en/Tutorial/KeyboardAndMouseControl */ #include "Keyboard.h" #include "Mouse.h" // beş düğme için pin sayılarını ayarlayın: const int upButton = 2; const int downButton = 3; const int leftButton = 4; const int rightButton = 5; const int mouseButton = 6; void setup() { // düğmelerin girişlerini başlatır: pinMode(upButton, INPUT); pinMode(downButton, INPUT); pinMode(leftButton, INPUT); pinMode(rightButton, INPUT); pinMode(mouseButton, INPUT); Serial.begin(9600); // fare kontrolünü başlat: Mouse.begin(); Keyboard.begin(); } void loop() { // fareyi kontrol etmek için seri giriş kullanın: if (Serial.available() > 0) { char inChar = Serial.read(); switch (inChar) { case 'u': // fareyi yukarı taşı Mouse.move(0, -40); break; case 'd': // fareyi aşağı indir Mouse.move(0, 40); break; case 'l': // fareyi sola taşı Mouse.move(-40, 0); break; case 'r': // fareyi sağa taşı Mouse.move(40, 0); break; case 'm': // fare sol tıkla Mouse.click(MOUSE_LEFT); break; } } // klavyeyi kontrol etmek için butonları kullanın: if (digitalRead(upButton) == HIGH) { Keyboard.write('u'); } if (digitalRead(downButton) == HIGH) { Keyboard.write('d'); } if (digitalRead(leftButton) == HIGH) { Keyboard.write('l'); } if (digitalRead(rightButton) == HIGH) { Keyboard.write('r'); } if (digitalRead(mouseButton) == HIGH) { Keyboard.write('m'); } }
Hata Ayıklama:
Tüm işlemleri doğru yaptığınızdan emin olun. Elektronik kısımda tüm kabloları ve komponentleri tekrar gözden geçirin. Arduino’unuzun düzgün çalıştığından emin olun. Arduino IDE’de doğru kartı seçtiğinizden ve yükleme sırasında herhangi bir hata olup olmadığını gözlemleyin.
Kartın düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için, hazır örnek skeçler içinde “blink” örneğini karta yükleyerek test edin.
Kart düzgün çalışıyorsa muhtemel sorun elektronik kısımdadır.