Arduino Lenonardo ETH ve Özellikleri

0
360
Okunma

Arduino Lenonardo ETH

Arduino Lenonardo ETH

Arduino Lenonardo ETH , ATmega32U4 ve yeni W5500 TCP / IP Gömülü Ethernet Denetleyici tabanlı bir mikro denetleyici karttır. 20 adet dijital giriş / çıkış pini (7 tanesi PWM çıkışı ve 12’si analog giriş olarak kullanılabilir), 16 MHz kristal osilatör, RJ45 bağlantısı, mikro USB konektörü, güç girişi, ICSP başlığı ve yeniden başlatma tuşu. Mikrodenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; Başlamak için bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağlayın ya da AC-DC adaptörü veya bataryayla çalıştırın.

Leonardo ETH, önceki Ethernet kartından farklı olarak, ATmega32u4’ün dahili USB iletişimine sahip olması, harici bir USB-seri dönüştürücüye olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu, Leonardo ETH’nin bir sanal (CDC) seri / COM portuna ek olarak bağlı bir bilgisayara fare ve klavye olarak görünmesini sağlar. Aynı zamanda yönetim kurulu davranışı için başka etkileri vardır. Ayrıca, yeni W5500 TCP / IP Dahili Ethernet Denetleyicisine sahiptir.

Panele isteğe bağlı bir Power over Ethernet modülü de eklenebilir. Leonardo ETH, Ethernet Shield 2 ile aynı Wiznet Ethernet arayüzüne sahiptir. Ağ üzerinden hizmet vermek üzere dosyaları saklamak için kullanılabilen bir yerleşik microSD kart okuyucuya SD Library’den erişilebilir. Pin 10, Wiznet arabirimi için ayrılmıştır, SD kart için SS, Pin 4 üzerindedir.

  • SDA ve SCL pimleri eklendi: AREF piminin yanında iki TWI pini eklendi. Bu, Leonardo ETH’nin I2C veya TWI veriyolu iletişimini kullanan kalkanlara bağlanmasını sağlar.
  • IOREF: kalkanların Yönetim Kurulu tarafından sağlanan IO voltaj seviyesine adapte olmasını sağlar. IOREF pinini kullanan Shield, hem 3V3 hem de 5V (örneğin Due ve Uno) IO seviyeleri Arduino Board’larla uyumlu olacaktır. IOREF pininin yaninda, gelecekteki kullanim için ayrilmis olan baska bir (henüz kullanilmayan) pin bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Arduino Mikroişlemci

İşlemci 802.3 10/100 Mbit/s


Arduino Mikrodenetleyici

Mikrodenetleyici ATmega32u4
Mimari AVR
Çalışma gerilimi 5V
Flaş bellek Bootloader tarafından kullanılan 4 KB, 32 KB
SRAM 2.5kb’lik
Saat hızı 16 MHz
Analog I / O Pimleri 12
EEPROM 1 KB
I / O Pimleri için DC Akım I / O Pimlerinde 40 mA; Sadece harici güç kaynağı ile çalıştırıldığında 3,3 V Pin üzerinde 1A


Genel

Giriş gerilimi 7-12 V
Dijital I / O Pimleri 36-57 V
Ayrılmış Pimler SD kart seçimi için 4 kullanılır; W5500 select için 10 kullanılır
Dijital I / O Pimleri 20
PWM Çıkışı 7
Güç tüketimi 82 mA
PCB Boyutu 53.34 x 68,58 mm
Kart okuyucu Aktif voltaj çeviricilere sahip Micro SD kart
Ağırlık 28g

 

Güç

Kart, harici bir güç kaynağı üzerinden, isteğe bağlı Power Over Ethernet (PoE) modülü üzerinden veya mikro USB bağlantısıyla da çalıştırılabilir. Harici (USB olmayan) güç, AC-DC adaptörü (duvar siğili) veya bataryadan gelebilir. Güç adaptörünü kullanırken, kartın güç jakına 2.1 mm’lik bir merkez pozitif fiş takarak bağlanabilir. POWER konektörünün Gnd ve Vin pin başlıklarına bir bataryadan eklenebilir. Kart 6 ila 20 voltluk harici bir kaynakta çalışabilir.

Bununla birlikte, 7V’dan daha düşük bir güçle besleniyorsa, 5V pin beş volttan daha az besleyebilir ve pano dengesiz olabilir. 12V’tan fazla kullanılıyorsa, voltaj regülatörü aşırı ısınabilir ve panele zarar verebilir. Tavsiye edilen aralık 7 ila 12 volttur. Güç pimleri aşağıdaki gibidir:

  • VIN. Harici bir güç kaynağı kullanırken (USB bağlantısından veya diğer düzenlenmiş güç kaynağından 5 volta karşılık) Arduino kartına giriş voltajı. Bu pim üzerinden voltaj besleyebilir veya elektrik fişi üzerinden voltaj sağlıyorsa, bu pime erişebilirsiniz.
  • 5V. Bu pim, panonun üzerindeki regülatörden regüle edilmiş 5V’luk çıkış verir. Kart, ya DC güç jakından (7 – 12V), USB konektöründen (5V) ya da kartın VIN pininden (7-12V) güçle beslenebilir. 5V veya 3,3 V pimlerle voltaj beslemesi regülatörden geçer ve kartınıza zarar verebilir. Tavsiye etmiyoruz.
  • 3V3. Dahili regülatör tarafından üretilen 3,3 voltluk bir besleme. Maksimum akım çekişi 50 mA’dır.
  • GND. (-) pimleri.
  • IOREF. Arduino kartındaki bu pin, mikro denetleyicinin çalıştığı voltaj referansını sağlar. Düzgün olarak yapılandırılmış bir koruyucu, IOREF pin voltajını okuyabilir ve 5V veya 3,3V ile çalışmak için uygun güç kaynağını seçebilir veya çıkışlardaki voltaj çeviricilerini etkinleştirebilir.

İsteğe bağlı PoE modülü, geleneksel bükümlü çift Kategori 5 Ethernet kablosundan güç almak için tasarlanmıştır. PoE modülü özellikleri aşağıdaki gibidir: IEEE802.3af uyumlu Giriş voltajı aralığı 36V ila 57V Aşırı yük ve kısa devre koruması 12V Çıkışı Yüksek verimli DC / DC dönüştürücü:% 85 @% 80 yük 1500V izolasyonu (çıktıya giriş)

Bellek

ATmega32u4’te 32 KB (bootloader için 4 KB kullanılıyor) bulunuyor. Ayrıca 2.5 KB SRAM ve 1 KB EEPROM (EEPROM kütüphanesi ile okunabilir ve yazılabilir) vardır.

Giriş ve Çıkış

  Arduino Lenonardo ETH kartındaki 14 dijital iğnenin her biri pinMode(), digitalWrite() ve digitalRead() işlevlerini kullanarak giriş veya çıkış olarak kullanılabilir. 5 voltta çalışırlar. Her bir pim maksimum 40 mA sağlayabilir veya alabilir ve 20-50 kOhms’lik bir dahili çekme direncine (varsayılan olarak kesilir) sahip olabilir. Ek olarak, bazı pimler özel işlevlere sahiptir:

Giriş ve Çıkışlar:
  • Seri: 0 (RX) ve 1 (TX): ATmega32U4 donanım seri kabiliyetini kullanarak (RX) ve gönderme (TX) TTL seri verilerini almak için kullanılır. Leonardo ETH’de, Seri sınıfının USB (CDC) iletişimini ifade ettiğini unutmayın; 0 ve 1 pinlerinde TTL seri için Serial1 sınıfını kullanın.
  • I2C/TWI: 2 (SDA) ve 3 (SCL): Tel kütüphanesi kullanılarak TWI iletişimini destekliyorlar.
  • Harici Kesmeler: 3 (kesme 0), 2 (kesme 1), 0 (kesme 2), 1 (kesme 3) ve 7 (kesme 4). Bu pimler, düşük bir değerde bir kesme, yükselen veya düşen bir kenar veya değerdeki bir değişikliği tetikleyecek şekilde yapılandırılabilir. Ayrıntılar için attachInterrupt () işlevine bakın.
  • PWM: 3, 5, 6, 9, 10, 11 ve 13. AnalogWrite () işleviyle 8 bit PWM çıkışı sağlar.
  • SPI: ICSP başlığında. Bu iğneler SPI kütüphanesini kullanarak SPI iletişimini destekler. SPI pinlerinin dijital I / O pinlerinden herhangi birine bağlı olmadıklarını Uno’da oldukları için unutmayın, bunlar sadece ICSP konnektöründe mevcuttur. Bu, SPI kullanan bir kalkanınız varsa ancak Leonardo’nun 6 pinli ICSP üstbilgisine bağlanan 6 pinli bir ICSP bağlayıcısına sahip değilseniz, kalkanın çalışmayacağı anlamına gelir.
  • LED: 13. Dijital pim 13’e bağlı bir yerleşik LED vardır. Pim HIGH (YÜKSEK) olduğunda, pim DÜŞÜK olduğunda LED yanar, söner.
  • Analog Girişler: A0-A5, A6 – A11 (dijital pimler 4, 6, 8, 9, 10 ve 12’de). Leonardo, hepsi dijital i / o olarak da kullanılabilen A0 ila A11 etiketli 12 analog girişe sahiptir. Pim A0-A5, Uno ile aynı konumlarda görünür; A6-A11 girişleri sırasıyla dijital i / o pimleri 4, 6, 8, 9, 10 ve 12’dir. Her analog giriş, 10 bit çözünürlük (1024 farklı değer) sağlar. Varsayılan olarak, analog girişler toprağın 5 voltluk ölçümünü yapar, ancak AREF pini ve analogReference () işlevini kullanarak aralıklarının üst ucunu değiştirmek mümkündür.
Kartta birkaç iğne daha var:
  • Aref. Analog girişler için referans voltajı. AnalogReference () ile kullanılır.
  • Sıfırlayın.(Reset) Mikrodenetleyiciyi sıfırlamak için bu çizgiyi DÜŞÜK duruma getirin. Tipik olarak tahtadaki bloğu engelleyen ekranlara bir sıfırlama düğmesi eklemek için kullanılır.

İletişim

Arduino Leonardo ETH’nin bir bilgisayar, başka bir Arduino veya başka bir mikrodenetleyici ile iletişim kurmak için bir dizi özelliği vardır. ATmega32U4, dijital pimler 0 (RX) ve 1 (TX) üzerinde bulunan UART TTL (5 V) seri iletişim sağlar. 32U4 ayrıca USB üzerinden seri (CDC) haberleşmesine izin verir ve bilgisayardaki yazılıma sanal bir COM bağlantı noktası olarak görünür.

Çip ayrıca standart USB COM sürücülerini kullanan tam hızlı bir USB 2.0 aygıtı olarak da işlev görür. Windows’da bir .inf dosyası gereklidir. Arduino yazılımı, Arduino anakartına gönderilebilecek basit metinsel verilere izin veren bir seri monitör içerir. Veriler USB bağlantısı üzerinden bilgisayara aktarılırken, kart üzerindeki RX ve TX LED’leri yanıp söner (ancak 0 ve 1 pinlerinde seri iletişim için değil).

Bir SoftwareSerial kütüphanesi, Leonardo ETH’nin dijital pinlerinden herhangi birinde seri iletişim sağlar. ATmega32U4 ayrıca I2C (TWI) ve SPI iletişimini de destekler. Arduino yazılımı, I2C veriyolunun kullanımını basitleştirmek için bir Tel kütüphanesi içerir. SPI iletişimi için SPI kütüphanesini kullanın.

Arduino Lenonardo ETH, genel bir klavye ve fare olarak görünür ve Klavye ve Fare sınıflarını kullanarak bu giriş cihazlarını kontrol etmek için programlanabilir. Kart ayrıca Ethernet üzerinden kablolu bir ağa bağlanabilir. Bir ağa bağlanırken, bir IP adresi ve bir MAC adresi sağlamanız gerekecektir. Ethernet Kütüphanesi tamamen desteklenmektedir. Tümleşik microSD kart okuyucusuna SD Kitaplığı’ndan erişilebilir. Bu kütüphaneyle çalışırken, SS Pin 4’te.

Programlama

Leonardo ETH, Arduino yazılımı ile programlanabilir. Araçlar > Board menüsünden “Arduino Leonardo ETH’yi seçin.

Arduino Leonardo ETH’deki ATmega32U4, harici bir donanım programlayıcısı kullanmadan yeni bir kod yükleyebilmenizi sağlayan bir bootloader ile önceden yanıyor. AVR109 protokolünü kullanarak haberleşir. Ayrıca bootloader’ı bypass edebilir ve mikrodenetleyiciyi Arduino ISP veya benzerlerini kullanarak ICSP (In-Circuit Serial Programming) başlığı üzerinden programlayabilirsiniz. Tüm Leonardo ETH örnek eskizleri, Ethernet kalkanı 2 ile aynı şekilde çalışır. Ağınızın ağ ayarlarını değiştirdiğinizden emin olun.

Otomatik (Yazılım) Sıfırlama (Reset)

Bir yükleme işleminden önce sıfırlama düğmesine basmak yerine, Leonardo ETH, bağlı bir bilgisayarda çalışan yazılım tarafından sıfırlanmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Resetleme Leonardo’nun sanal (CDC) seri / COM portu 1200 baudda açılıp kapatıldığında tetiklenir. Bu olduğunda, işlemci USB bağlantısını bilgisayardan koparır (sanal seri / COM portunun kaybolacağı anlamına gelir). İşlemci sıfırlandıktan sonra, önyükleyici başlatılır, yaklaşık 8 saniye aktif kalır.

Bootloader ayrıca Leonardo’daki reset düğmesine basılarak başlatılabilir. Kart ilk güç verildiğinde, önyükleme yükleyicisini başlatmak yerine, mevcutsa, kullanıcı taslağına doğrudan atlayacağını unutmayın. Arduino Lenonardo ETH’nin sıfırlama işleminden dolayı, yapılacak en iyi şey, özellikle de diğer kartlara yüklemeden önce sıfırlama düğmesine basmak için kullanılırsa, Arduino yazılımının yüklemeden önce sıfırlamayı başlatmasına izin vermesidir. Yazılım kartı sıfırlayamazsa, her zaman önyükleyiciyi karttaki sıfırlama düğmesine basarak başlatabilirsiniz.

USB Aşırı Akım Koruması

Arduino Lenonardo ETH, bilgisayarınızın USB bağlantı noktalarını şortlardan ve aşırı akımlardan koruyan, sıfırlanabilir bir çok işlevli sigortaya sahiptir. Çoğu bilgisayar kendi iç korumasını sağlasa da, sigorta ekstra bir koruma katmanı sağlar. USB portuna 500 mA’dan daha fazla uygulanırsa, sigorta kısa veya aşırı yük kaldırılana kadar otomatik olarak bağlantıyı kesecektir.

Fiziksel özellikler

Arduino Lenonardo ETH, PCB’nin maksimum uzunluğu ve genişliği sırasıyla RJ45 konektör ve güç krikosu eski boyutun ötesine uzanan 2,7 ve 2,1 inçtir. Dört vida deliği, levhanın bir yüzeye veya kutuya bağlanmasını sağlar. 7 ve 8 numaralı dijital pimler arasındaki mesafenin, diğer pinlerin 100 mil aralığının bir katı değil, 160 mil (0.16 “) olduğunu unutmayın.

Kaynak:arduino.cc

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.