LilyPad Arduino USB

0
861
Okunma

LilyPad Arduino USB

LilyPad Arduino USB, e-tekstil ve giyilebilir projeler için mükemmel bir tahtadır. Kumaşa ve iletken iplikli güç kaynakları, sensörler ve aktüatörlere dikilebilir. Bu kartı sadece mikro USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza doğrudan bağlayabilirsiniz.

LilyPad Arduino USB , ATmega32u4 tabanlı bir mikro kontrol panosu. 9 adet dijital giriş / çıkış pini (bunların 4’ü PWM çıkışı ve 4’ü analog giriş olarak kullanılabilir), 8 MHz’lik bir rezonatör, bir mikro USB bağlantısı, 3.7V LiPo pil için bir JST konektörü ve bir sıfırlama düğmesine sahiptir. Mikrodenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; Başlamak için bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağlamanız veya bir pille çalıştırmanız yeterlidir.

LilyPad Arduino USB, önceki LilyPad kartlarından farklı olarak, ATmega32u4’ün dahili USB iletişimine sahip olması, ayrı bir USB’den seri adaptöre olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu, LilyPad Arduino USB’nin bağlı bir bilgisayara bir sanal (CDC) seri / COM portuna ek olarak bir fare ve klavye olarak görünmesini sağlar.

Teknik Özellikler

Mikrodenetleyici ATmega32u4
Çalışma gerilimi 3.3V
Giriş gerilimi 3.8V-5V
Dijital I / O Pimleri 9
PWM Kanalları 4
Analog Giriş Kanalları 4
I / O Pimi başına DC Akım 40 mA
Flash Bellek Bootloader tarafından kullanılan 4 KB, 32 KB (ATmega32u4)
SRAM 2,5 KB (ATmega32u4)
EEPROM 1 KB (ATmega32u4)
Saat hızı 8 MHz

 

Güç

LilyPad Arduino USB, mikro USB bağlantısıyla veya 3.7V LiPo bataryayla (kart üzerindeki JST konektörüne bağlı) çalıştırılabilir. Ya güç kaynağı, dahili MIC5219 tarafından işletme voltajına (3.3V) kadar regüle edilir.

Kart, yerleşik anahtarla açılıp kapatılabilir. Anahtar ON konumundayken mikro denetleyici güç alır ve kart çalışır. “CHG” konumunda anahtarla, mikro denetleyici güç almaz. (Bu, kartın USB veya pil ile beslenip beslenmediği doğrudur.)

Kartta bir MCP73831 LiPo pil şarj çipi bulunur. Kart hem USB hem de bataryaya bağlıysa, USB gücü pili şarj edecektir. Bu, anahtarın konumu ne olursa olsun doğrudur. Pil şarj edilirken “CHG” kelimesinin üzerindeki LED yanar. Pil tamamen şarj olduğunda şarj otomatik olarak duracaktır.

Güç pimleri aşağıdaki gibidir:

  • + Mikrodenetleyici ve kart üzerindeki diğer bileşenleri çalıştırmak için kullanılan düzenlenmiş 3.3V güç kaynağı. Bu, hem yerleşik regülatör üzerinden hem USB bağlantısından hem de bataryadan gelebilir. Bu pin sadece, yerleşik anahtar ON konumunda olduğunda çalışır.
  • Toprak(-) pimi.

Bellek

ATmega32u4’te 32 KB (bootloader için 4 KB kullanılıyor) bulunuyor. Ayrıca 2.5 KB SRAM ve 1 KB EEPROM ( EEPROM kütüphanesi ile okunabilir ve yazılabilir) vardır.

Giriş ve çıkış

LilyPad Arduino USB üzerindeki 9 adet dijital i / o pininin her biri pinMode () , digitalWrite () ve digitalRead () işlevlerini kullanarak bir giriş veya çıkış olarak kullanılabilir. 3,3V voltta çalışırlar. Her bir pim maksimum 40 mA sağlayabilir veya alabilir ve 20-50 kOhms’lik bir dahili çekme direncine (varsayılan olarak kesilir) sahip olabilir.

Ek olarak, bazı pimler özel işlevlere sahiptir:

  • I2C/TWI : 2 (SDA) ve 3 (SCL). Tel kütüphanesini kullanarak basit bir TWI iletişimini destekleyin.
  • Harici Kesmeler : 2 ve 3. Bu pimler, düşük bir değerde bir kesme, yükselen veya düşen bir kenar veya değerdeki bir değişikliği tetiklemek için yapılandırılabilir. Ayrıntılar için attachInterrupt () işlevine bakın.
  • PWM : 3, 9, 10, 11 ve 13. Analog Write () işleviyle 8 bit PWM çıkışı sağlar.
  • LED : 13. Dijital pim 13’e bağlı bir yerleşik LED vardır. Pim HIGH (YÜKSEK) olduğunda, pim DÜŞÜK olduğunda LED yanar, söner.
  • Analog Girişler: A2-A5. LilyPad Arduino USB, hepsi dijital i / o olarak da kullanılabilen A0 ila A11 etiketli 4 analog girişe sahiptir. Her analog giriş, 10 bit çözünürlük (1024 farklı değer) sağlar. Analog girişler varsayılan olarak yerden 5 volt’a kadar ölçülür , ancak analogReference () işlevi kullanılarak aralıklarının üst ucunun değiştirilmesi mümkün olur.

İletişim

LilyPad Arduino USB, bir bilgisayar, başka bir Arduino veya başka bir mikrodenetleyici ile iletişim kurmak için bir dizi özelliğe sahiptir. 32U4 ayrıca USB üzerinden seri (CDC) iletişimine izin verir ve bilgisayardaki yazılıma bir sanal com portu olarak görünür. Çip ayrıca standart USB COM sürücülerini kullanan tam hızlı bir USB 2.0 aygıtı olarak da işlev görür. Windows’da bir .inf dosyası gerekli >. Arduino yazılımı, Arduino anakartına gönderilebilecek basit metinsel verilere izin veren bir seri monitöre sahiptir. Veriler USB bağlantısı üzerinden bilgisayara aktarıldığında, kart üzerindeki RX ve TX LED’leri yanıp söner.

Bir SoftwareSerial kütüphanesi , LilyPad’in dijital pinlerinden herhangi birinde seri iletişime izin verir.

LilyPad Arduino USB ayrıca I2C’yi (TWI) destekler. Arduino yazılımı, I2C veriyolunun kullanımını basitleştirmek için bir Tel Kütüphanesi içerir. LilyPad Arduino USB, genel bir klavye ve fare olarak görünür ve Klavye ve Fare sınıflarını kullanarak bu giriş cihazlarını kontrol etmek için programlanabilir.

Programlama

LilyPad Arduino USB, Arduino Arduino Yazılımı (IDE) ile programlanabilir. Araçlar> Yönetim menüsünden “LilyPad Arduino USB” yi seçin (kartınızdaki mikro denetleyiciye göre). Ayrıntılar için referansa ve eğiticilere bakın .

LilyPad Arduino USB üzerindeki ATmega32U4, harici bir donanım programlayıcısı kullanmadan yeni bir kod yükleyebilmenizi sağlayan bootloader ile önceden yanıyor. AVR109 protokolünü kullanarak haberleşir.

Ayrıca önyükleyiciyi atlayabilir ve mikro denetleyiciyi ICSP (In-Circuit Serial Programming) üstbilgisi üzerinden programlayabilirsiniz. Delikler pimleri yerleştirmek için çok küçük olsa da, erkek başlık pimlerini programlayıcınızdaki ISP konektörüne takabilir ve bunları tahtadaki ICSP başlığına (yukarıdan) doğru bastırabilirsiniz.

Otomatik (Yazılım) Sıfırlama ve Önyükleyici Sıfırlama

Bir yükleme işleminden önce sıfırlama düğmesine fiziksel olarak basmak yerine LilyPad Arduino USB, bağlı bir bilgisayarda çalışan yazılım tarafından sıfırlanmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Sıfırlama, LilyPad’in sanal (CDC) seri / COM bağlantı noktası 1200 baud açıldığında ve sonra kapatıldığında tetiklenir. Bu olduğunda, işlemci USB bağlantısını bilgisayardan koparır (sanal seri / COM portunun kaybolacağı anlamına gelir). İşlemci sıfırlandıktan sonra, önyükleyici başlatılır, yaklaşık 8 saniye aktif kalır. Bootloader, LilyPad Arduino USB üzerindeki sıfırlama düğmesine art arda iki kez hızlıca basılarak başlatılabilir.

Fiziksel özellikler

LilyPad Arduino USB, çapı yaklaşık 50mm (2 “) olan bir dairedir Mikro USB konektörü, bu çapın biraz ötesine uzanmaktadır. Kartın kendisi .8mm (1/32”) kalınlığındadır (yaklaşık 6,5 mm (1/4 “)) bileşenleri dahil olmak üzere, en uzun olanı JST batarya konektörüdür).

Kaynak:arduino.cc

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.