Arduino Micro
Arduino Micro , ailenin en küçük kartıdır, bunları günlük nesnelerle etkileşimli hale getirmek için entegre etmek kolaydır. Micro, Micro’nun bir fare veya klavye olarak tanınmasını sağlayan dahili bir USB’ye sahip ATmega32U4 Arduino Microdenetleyiciye dayanmaktadır. Aslına bakarsanız Arduino Leonardo‘nun küçük versiyonudur.
Arduino micro, Adafruit ile birlikte geliştirilen ATmega32U4 tabanlı bir Arduino Micro kontrol panosu. 20 adet dijital giriş / çıkış pini (bunların 7 tanesi PWM çıkışı ve 12’si analog giriş olarak kullanılabilir), 16 MHz kristal osilatör, Arduino Micro USB bağlantısı, ICSP başlığı ve sıfırlama düğmesi vardır. Arduino Microdenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; Başlamak için Arduino Micro USB kablosuyla bir bilgisayara bağlayın. Bir breadboard’a kolayca yerleştirilebilmesini sağlayan bir form faktörüne sahiptir.
Arduino Micro kart, Arduino Leonardo‘ya benziyor, çünkü ATmega32U4, dahili bir USB iletişimine sahip ve ikincil bir işlemci ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu, Micro’nun bir sanal (CDC) seri / COM portuna ek olarak bağlı bir bilgisayara fare ve klavye olarak görünmesini sağlar.
Teknik Özellikler (Arduino Leonardo)
Arduino Microişlemci | ATmega32u4 |
Çalışma Voltajı | 5V |
Giriş Voltajı (Tavsiye Edilen) | 7-12V |
Giriş Voltajı (Maksimum) | 6-20V |
Dijital I/O Pinleri | 20 |
PWM Dijital I/O Pinleri | 7 |
Analog Giriş Pinleri | 12 |
DC Akım I/O Pin Başına | 40 mA |
DC Akım 3.3V Pin İçin | 50 mA |
Flaş Bellek | 32 KB (ATmega32u4) 4 KB bootloader için. |
SRAM | 2.5 KB (ATmega32u4) |
EEPROM | 1 KB (ATmega32u4) |
Saat Hızı | 16 MHz |
Uzunluk | 68.6 mm |
Genişlik | 53.3 mm |
Ağırlık | 20 g |
Programlama
Arduino Micro kart Arduino Yazılımı (IDE) ile programlanabilir. Araçlar> Yönetim menüsünden “Arduino / Genuino Micro” yu seçin.
Micro’daki ATmega32U4, harici bir donanım programlayıcısı kullanmadan yeni bir kod yüklemenizi sağlayan bir bootloader ile önceden programlanmıştır. AVR109 protokolünü kullanarak haberleşir. Ayrıca bootloader’ı bypass edebilir ve Arduino ISP veya benzerlerini kullanarak Arduino Micro denetleyiciyi ICSP (In-Circuit Serial Programming) başlığı üzerinden programlayabilirsiniz.
Uyarılar
Micro, bilgisayarınızın USB bağlantı noktalarını şortlardan ve aşırı akımlardan koruyan, sıfırlanabilir bir poli sigortaya sahiptir. Çoğu bilgisayar kendi iç korumasını sağlasa da, sigorta ekstra bir koruma katmanı sağlar. USB portuna 500 mA’dan daha fazla uygulanırsa, sigorta kısa veya aşırı yük kaldırılana kadar otomatik olarak bağlantıyı kesecektir.
Güç
Arduino Micro, Arduino Micro USB bağlantısı veya harici bir güç kaynağı ile beslenebilir. Güç kaynağı otomatik olarak seçilir. Harici (USB olmayan) güç, bir DC güç kaynağından veya pilden gelebilir. Gnd ve Vin pinlerine bir bataryadan veya DC güç beslemesinden bağlanabilir.
Kart 6 ila 20 voltluk harici bir kaynakta çalışabilir. Bununla birlikte, 7V’dan daha düşük bir güçle besleniyorsa, 5V pin beş volttan daha az besleyebilir ve pano dengesiz hale gelebilir. 12V’tan fazla kullanılıyorsa, voltaj regülatörü aşırı ısınabilir ve panele zarar verebilir. Tavsiye edilen aralık 7 ila 12 volttur.
Güç pimleri aşağıdaki gibidir:
- Vin. Harici bir güç kaynağı kullanırken (USB bağlantısından veya diğer düzenlenmiş güç kaynağından 5 volta karşılık) MICRO kartının giriş voltajı. Bu pin üzerinden voltaj besleyebilirsiniz.
- 5V. Arduino Microdenetleyiciyi ve diğer bileşenleri tahtada çalıştırmak için kullanılan regüle güç kaynağı. Bu, yerleşik bir regülatör aracılığıyla VIN’den gelebilir veya USB veya başka bir düzenlenmiş 5V kaynağı ile tedarik edilebilir.
- 3V. Dahili regülatör tarafından üretilen 3,3 voltluk bir besleme. Maksimum akım çekişi 50 mA’dır.
- GND. (-) pinleri.
Bellek
ATmega32U4’ün 32 KB’si var (bootloader için 4 KB kullanılıyor). Ayrıca 2.5 KB SRAM ve 1 KB EEPROM ( EEPROM kütüphanesi ile okunabilir ve yazılabilir) vardır.
Giriş ve çıkış
Arduino pinleri ve ATmega 32U4 portları ile Arduino Micro’nun Pin Haritalaması arasındaki haritalamaya bakınız:
Micro’daki 20 dijital i/o pinin her biri , pinMode() , digitalWrite() ve digitalRead() işlevlerini kullanarak bir giriş veya çıkış olarak kullanılabilir. 5 voltta çalışırlar. Her bir pim, önerilen çalışma koşulu olarak 20 mA sağlayabilir veya alabilir ve 20-50 k ohm’lık bir dahili çekme direncine (varsayılan olarak kesilir) sahiptir. Arduino Microdenetleyiciye kalıcı hasar vermemek için maksimum 40mA değeri aşılmaması gereken değerdir.
Ek olarak, bazı pimler özel işlevlere sahiptir:
- Seri: 0 (RX) ve 1 (TX). ATmega32U4 donanım seri yeteneğini kullanarak (RX) ve gönderme (TX) TTL seri verilerini almak için kullanılır. Micro’da, Serial sınıfının USB (CDC) iletişimini ifade ettiğini unutmayın; 0 ve 1 pinlerinde TTL seri için Serial1 sınıfını kullanın.
- I2C/TWI: 2 (SDA) ve 3 (SCL). Wire kütüphanesini kullanarak TWI iletişimini destekleyin.
- Harici Kesmeler: 0 (RX), 1 (TX), 2, 3 ve 7. Bu pimler, düşük bir değerde bir kesme, yükselen veya düşen bir kenar veya değerdeki bir değişikliği tetiklemek için yapılandırılabilir. Ayrıntılar için attachInterrupt() işlevine bakın.
- PWM: 3, 5, 6, 9, 10, 11 ve 13. analogWrite() işleviyle 8 bit PWM çıkışı sağlar.
- SPI: ICSP başlığında. Bu iğneler SPI kütüphanesini kullanarak SPI iletişimini destekler. SPI pinlerinin dijital I / O pinlerinden herhangi birine bağlı olmadıklarını Uno’da olduklarına dikkat edin, bunlar yalnızca ICSP konnektöründe ve MISO, MOSI ve SCK etiketli yakındaki pinlerde kullanılabilir.
- RX_LED / SS Bu, Leonardo’ya kıyasla ek bir pim. USB iletişimi sırasında aktarım aktivitesini gösteren RX_LED’e bağlanır, ancak SPI iletişiminde köle seçim pini (SS) olarak da kullanılabilir.
- LED: 13. Dijital pim 13’e bağlı bir yerleşik LED vardır. Pim HIGH (YÜKSEK) olduğunda, pim DÜŞÜK olduğunda LED yanar, söner.
- Analog Girişler: A0-A5, A6 – A11 (dijital pimler 4, 6, 8, 9, 10 ve 12’de). Arduino Micro, toplam 12 analog girişe sahiptir, A0 ila A5 arası pimler doğrudan pimlerle etiketlenir ve A6 çukur A11’den gelen sabitler kullanılarak kodda erişebileceğinizler sırasıyla 4, 6, 8 dijital pimlerle paylaşılır. 9, 10 ve 12. Her biri dijital I / O olarak da kullanılabilir. Her analog giriş, 10 bit çözünürlük (1024 farklı değer) sağlar. Varsayılan olarak analog girişler, yerden 5 volt’a kadar ölçüm yapar , ancak AREF pini ve analogReference() işlevini kullanarak aralıklarının üst ucunu değiştirmek mümkün olur.
Birkaç pin daha var:
- Aref. Analog girişler için referans voltajı. analogReference() ile kullanılır .
- Reset. Arduino Microdenetleyiciyi sıfırlamak için bu çizgiyi DÜŞÜK duruma getirin. Tipik olarak tahtadaki bloğu engelleyen ekranlara bir sıfırlama düğmesi eklemek için kullanılır.
İletişim
Arduino Micro bir bilgisayar, Arduino & Genuino ailesinin başka bir kurulu veya diğer Arduino Microdenetleyici ile iletişim kurmak için bir dizi olanak vardır. 32U4, 0 (RX) ve 1 (TX) dijital pinlerinde bulunan UART TTL (5V) seri iletişimini sağlar. ATmega32U4 ayrıca USB üzerinden seri (CDC) haberleşmesine izin verir ve bilgisayardaki yazılıma bir sanal com portu olarak görünür. Çip ayrıca standart USB COM sürücülerini kullanan tam hızlı bir USB 2.0 aygıtı olarak da işlev görür. Windows’da bir .inf dosyası gereklidir . Arduino Yazılımı (IDE), basit metin verilerinin panoya gönderilmesini sağlayan bir seri monitör içerir. Veriler USB bağlantısı üzerinden bilgisayara aktarılırken, kart üzerindeki RX ve TX LED’leri yanıp söner (ancak 0 ve 1 pinlerinde seri iletişim için değil).
Bir SoftwareSerial kütüphanesi , diğer Micro’nun dijital pinlerinde seri iletişim sağlar. ATmega32U4 ayrıca I2C (TWI) ve SPI iletişimini de destekler. Arduino Yazılımı (IDE), I2C veriyolunun kullanımını basitleştirmek için bir Wire kütüphanesi içerir. Arduino Micro, genel bir klavye ve fare olarak görünür ve Klavye ve Fare sınıflarını kullanarak bu giriş cihazlarını kontrol etmek için programlanabilir.
Fiziksel özellikler
Arduino Micro PCB’nin maksimum uzunluğu ve genişliği, USB konektörü eski boyutun ötesine uzanan, sırasıyla 4.8 cm ve 1.77 cm’dir. Düzen, lehimsiz bir devre tahtasına kolay yerleştirme sağlar.
Otomatik (Yazılım) Sıfırlama(Reset) ve Önyükleyici Başlatma
Bir yükleme işleminden önce sıfırlama düğmesine fiziksel olarak basmak yerine, Arduino Micro kart, bağlı bir bilgisayarda çalışan yazılım tarafından sıfırlanmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Sıfırlama, Micro’nun sanal (CDC) seri / COM bağlantı noktası 1200 baud açıldığında ve sonra kapatıldığında tetiklenir. Bu olduğunda, işlemci USB bağlantısını bilgisayardan koparır (sanal seri / COM portunun kaybolacağı anlamına gelir). İşlemci sıfırlandıktan sonra, önyükleyici başlatılır, yaklaşık 8 saniye aktif kalır. Bootloader, Micro’daki reset düğmesine basılarak da başlatılabilir. Kart ilk kez güç verildiğinde, önyükleyiciyi başlatmak yerine, mevcutsa, kullanıcı taslağına doğrudan atlayacağını unutmayın.
Arduino Micro işlemenin sıfırlanması nedeniyle, özellikle de diğer kartlara yüklemeden önce sıfırlama düğmesine basma alışkanlığınızdaysanız, Arduino Yazılımının (IDE) yüklemeden önce sıfırlamayı başlatmasını sağlamanız en iyisidir. Yazılım kartı sıfırlayamazsa, her zaman önyükleyiciyi karttaki sıfırlama düğmesine basarak başlatabilirsiniz.
Kaynak: arduino.cc