Arduino Karakterler
Arduino Karakterler:
isAlphaNumeric()
isAlpha()
isAscii()
isWhitespace()
isControl()
isDigit()
isGraph()
isLowerCase()
isPrintable()
isPunct()
isSpace()
isUpperCase()
isHexadecimalDigit()
isAlphaNumeric(karakter)
Bir karakterin alfasayısal olup olmadığını analiz eder. Eğer parametre harf ya da rakam ise true sonucu döndürür.
isAlpha(karakter)
Bir karakterin alfa olup olmadığını analiz eder. Eğer fonksiyona gönderilen veri bir karakter ise, fonksiyon true değer döndürür.
isAscii(karakter)
Bir karakterin ASCII olup olmadığını analiz eder. Eğer veri ASCII standartlarında ise, fonksiyon bize true sonuç döndürür.
isWhitespace(karakter)
Bir karakterin boşluk olup olmadığını kontrol eder.
isControl(karakter)
Bir karakterin bir kontrol karakteri olup olmadığını analiz eder. Eğer kontrol karakteri ise true, eğer kontrol karakteri değilse false sonuç döndürür.
isDigit(karakter)
Bir karakterin bir rakam olup olmadığını analiz eder. Eğer girilen karakter rakam ise true sonucunu döndürür.
isGraph(karakter)
Bir karakterin yazdırılabilir bir karakter olup olmadığını analiz eder. Eğer yazılabiliyor ise true sonuç döndürür.
isLowerCase(karakter)
Bir karakterin küçük harfli bir karakter olup olmadığını analiz eder. Eğer fonksiyona göndeerilen parametre küçük harf ise true sonuç döndürür.
isPrintable(karakter)
Bir karakterin yazdırılabilir bir karakter olup olmadığını analiz eder.
isPunct(karakter)
Bir karakterin noktalama işareti olup olmadığını analiz eder.
isSpace(karakter)
Bir karakterin bir boşluk karakteri olup olmadığını analiz eder.
isUpperCase(karakter)
Bir karakterin büyük harfli bir karakter olup olmadığını analiz edin.
isHexadecimalDigit(karakter)
Bir karakter geçerli bir onaltılık rakam olup olmadığını kontrol eder. Eğer hexadecimal rakam ise, fonksiyon bize true sonuç döndürür.
Tüm bu işlevlerin ortak noktası ise sonuç olarak true
ya da false
döndürür.
Örnek;
void setup() { Serial.begin(9600); //seri iletişimi başlat. while (!Serial) { // USB nin seri iletişime bağlanmasını bekleyin. } Serial.println("herhangi bir bayt gönderin ve sana her konuda bilgi vereyim"); Serial.println(); } void loop() { if (Serial.available() > 0) { // gelen herhangi bir bayt al: int thisChar = Serial.read(); // ne gönderildiğini söyleyin: Serial.print("Beni Gönerdin \'"); Serial.write(thisChar); Serial.print("\' ASCII Değer: "); Serial.println(thisChar); // gönderilenleri analiz et: if (isAlphaNumeric(thisChar)) { Serial.println("bu alfanumerik"); } if (isAlpha(thisChar)) { Serial.println("bu alfabetik"); } if (isAscii(thisChar)) { Serial.println("bu ASCII"); } if (isWhitespace(thisChar)) { Serial.println("bu beyazboşluk"); } if (isControl(thisChar)) { Serial.println("bu kontrol karakteri"); } if (isDigit(thisChar)) { Serial.println("bu rakam"); } if (isGraph(thisChar)) { Serial.println("boşluk olmayan yazdırılabilir bir karakterdir"); } if (isLowerCase(thisChar)) { Serial.println("bu küçük harf"); } if (isPrintable(thisChar)) { Serial.println("bu tazdırabilinir"); } if (isPunct(thisChar)) { Serial.println("noktalama işaretidir"); } if (isSpace(thisChar)) { Serial.println("bu boşluk karakteri"); } if (isUpperCase(thisChar)) { Serial.println("bu büyük harf"); } if (isHexadecimalDigit(thisChar)) { Serial.println("geçerli bir onaltılık basamak (i.e. 0 - 9, a - F, or A - F)"); } // Biraz yer ekleyin ve başka bir bayt isteyin: Serial.println(); Serial.println("Başka bir bayt ver:"); Serial.println(); }
Örnek:
NOT: Buradaki bilgiler arduino.cc sitesinden Türkçeye çevrilmiştir.
Türkçe çevirinin tüm hakları saklıdır.
Bu web sayfası sadece link olarak paylaşılabilir.
Sayfada herhangi bir hata, öneri ve yorumlarınız için iletişim kurmanızı bekleriz.